Graaf van Hornepad Wandeldag en Herdenkingswandeling voor Riet Emans

Geschiedenis

In 2014 ontstond het idee om een wandeldag over de route van het Graaf van Hornepad pad te organiseren. Wandelaars konden kiezen uit 30 km, 60 km, of de hele afstand van 92 km.lm-gvhwdag

 Riet Emans ging de uitdaging aan. Verschillende wandelaars liepen stukken met haar mee. Maar zij was de eerste die, zover bekend, het Graaf van Hornepad in een keer aflegde. Daarmee schreef ze geschiedenis. Sinds haar overlijden in 2017 wordt Riet tijdens de Graaf van Hornepad Wandeldag herdacht met een wandeling van 15 km over een deel van het door haar geliefde pad. Een fantastisch eerbetoon.

In 2022 staat de Graaf van Hornepad Wandeldag/Herdenkingswandeling Riet Emans gepland op zaterdag 21 mei. Er kan gekozen worden voor 92, 60, 30 of 15 km. Om de 15 km is er verzorging.

Op deze dag vindt voor de vierde keer de Riet Emans herdenkingswandeling plaats. Iedereen kan deelnemen aan deze memorial van 15 km over een deel van het Graaf van Hornepad.

De tocht start om 10.00 uur bij de wandel- en fietscafé Peerkesbos, Heugterweg 2 in Nederweert en eindigt bij Antje van de Statie, Stationsplein 1 in Weert. Vandaar worden deelnemers met een pendeldienst teruggebracht naar Peerkesbos. Vanwege de pendeldienst is opgeven gewenst.

Ultralopers kunnen zaterdag 21 mei om 5.00 uur vanaf het station ook starten aan de Graaf van Hornepad Wandeldag. Een monstertocht van 92 km.
Ultralopers die de hele route willen lopen kunnen rekenen op verzorging onderweg. Het is ook mogelijk in te stappen op het Kerkplein in Stramproy of bij Bier- en Spijzenlokaal Dennenoord aan de Voorhoeveweg 2 in Weert. Deelnemers leggen dan respectievelijk 60 of 30 km af.

In verband met de verzorging en pendeldienst is opgave voor beide activiteiten gewenst. Dit kan tot en met 17 mei bij pad coördinator Theo Beelen, neleeboeht.[antispam].@kpnmail.nl of tel. 0495 53 39 66.

Deelname aan beide tochten is gratis.
Deelnemers aan de herdenkingswandeling dienen zelf drinken en eten mee te nemen voor onderweg. Halverwege de route is een horecagelegenheid.

 

 

2022 Activiteit
  Er zijn geen activiteiten gevonden volgens de opgegeven criteria