Riet Emans Herdenkingswandeling zaterdag 18 mei a.s.

Geplaatst op 17-04-2024  -  Categorie: Verenigingsnieuws  -  Auteur: Petra Rommers-van Aert  -  Bron: Theo Beelen

In het clubblad van April is een fout geslopen in de tekst over de Riet Emans Herdenkingswandeling. HIerbij nu de juiste aangeleverde tekst met de correcte datum en startlocatie.

Laatste editie Riet Emans Herdenkingswandeling

OLAT-lid Riet Emans heeft in haar actieve leven zeer veel betekend voor het wandelen in Weert en omgeving en in het bijzonder voor het Graaf van Hornepad, het OLAT-wandelpad rondom Weert.

Na haar vroegtijdige overlijden in 2016 werd in mei 2017 de Riet Emans Herdenkingswandeling gehouden, een wandeling van ongeveer 15 km over een deel van het Graaf van Hornepad.

Veel vrienden, familie en bekenden liepen mee. Gezien het succes van deze wandeling werd besloten om hier een traditie van te maken. Jaarlijks wandelden deelnemers op een zaterdag in de buurt van 17 mei (Riets verjaardag) een ander deel  van ongeveer 15 km van het Graaf van Hornepad.

Na een onderbreking in de coronajaren vindt dit jaar op zaterdag 18 mei de zesde editie plaats. Aangezien hete Graaf van Hornepad ongeveer 92 km lang is, is besloten dat deze 6e editie ook de laatste is. In totaal hebben de Herdenkingswandelingen dan het gehele Graaf van Hornepad afgelegd.

We starten op zaterdag 18 mei om 10.00 uur op de Dries (vlak bij het station) in Weert. Van daar wandelen we via mooie natuurgebieden zoals de Krang, Natuurgebied Ellburg en het Heijkersbroek naar Ell. Hier worden de wandelaars met een pendeldienst teruggebracht naar de start in Weert.

Iedereen mag gratis deelnemen.
in verband met het terugbrengen van de finish naar de start is opgave noodzakelijk. Dit kan tot en met 16 mei bij
Theo Beelen, e-mail theobeelen@planet.nl of tel. 0495-533966.

Deelnemers dienen zelf eten en drinken mee te nemen voor onderweg. Bij de finish in Ell is horecagelegenheid.

Theo Beelen