25 jaar Wandelen op Dinsdag

Geplaatst op 28-01-2024  -  Categorie: Wandelverslagen  -  Auteur: Ankie van Boxtel

25 jaar geleden werd er op woensdag 13 januari 1999 de eerste wandeling georganiseerd van de wandelgroep die nu Wandelen op Dinsdag heet. Dit kon uiteraard niet zomaar de revue passeren dus organiseerde de commissie van WoD een jubileumdag welke op dinsdag 23 januari werd gehouden.

Deze dag was alleen voor de WoD-leden die al op de "leden"-lijst staan en een aantal genodigde waaronder uiteraard onze voorzitter van de OLAT, het bestuur van de Stichting Overnachting 4daagse Nijmeegse omdat zij een gift hadden gedaan en een aantal oud-commissieleden die niet meer mee wandelen. Om aan deze dag deel te nemen moest men zich wel inschrijven, dit om het organisatorisch goed te regelen.

Vanaf 09.00 uur kwamen beetje bij beetje de deelnemers binnen op de feestlocatie, "'t Dommeltje" in Boxtel waar men werd ontvangen met koffie/thee en een lekkere punt appeltaart. Na het openingswoordje van Joop en een stukje dscn1849 geschiedenis verteld door Myriam gingen ca. 90 wandelaars op pad om de 1e lus van de route (gemaakt door Ton en Martien) te bewandelen. Na een paar kilometer was er bij kasteel Stapelen in Boxtel een WoD-rust waar Laurens met Truus van Vessem (het oudste WoD-lid dat nog actief is) overheerlijke gesponsorde stroopwafels van Daelmans Stroofwafels uit Oss uitdeelden. Hierna via een schitterend pad langs de Dommel op naar de volgende WoD-rust om aldaar een overheerlijke bonbon te mogen pakken. Bij deze post werd er wel doorgelopen om na niet al te lange tijd weer uit te komen bij "'t Dommeltje" waar eerst door Frans van de Boomen een groepsfoto werd gemaakt en vervolgens onze lunch werd genuttigd.

Na de lunch op pad voor de 2e lus, nu een andere kant op. 's Morgens was het grotendeels verhard maar 's middags precies het tegenovergestelde. Een aantal deelnemers van 's morgens bleven achter op het startadres omdat 20 km voor hun te veel is. Om de tijd te doden konden ze daar gezellig met elkaar kletsen of koeien gaan knuffelen. Ook waren er tijdens de lunch een paar nieuwe deelnemers gekomen die alleen de middaglus mee gingen wandelen. Via mooie landwegen en bospaden kwamen wij weer uit langs de Dommel waar dscn1886Laurens met Truus weer stonden met een lekkere traktatie, namelijk een borrelglaasje scrobbler en bij het vertrekken nog een bonbon. Helaas begint het weer om te slaan, hebben heel de dag al zonnig weer gehad, en begint het lichtjes te regenen, het duurt echter niet lang totdat wij weer bij de startlocatie aankomen.

Bij binnenkomst ontvangt iedereen 2 consumptiemunten zodat iedereen iets lekkers kan drinken. Joop en Myriam nemen nog even het woord, bedanken de routebouwers voor hun route en de verzorging van vandaag voor hun inzet. Na nog wat geklets was het dan tijd om te kijken hoe het met de WoD kennis van de aanwezigen was gesteld. Quizmaster Ankie had de beroemde WoD-sjaal omgedaan, glittermuts opgezet en nam de microfoon in de hand om deze quiz met 10 vragen te leiden, voor de winnaar was er uiteraard een prijsje. Helaas, sommige vragen bleken toch moeilijker dan gedacht, waardoor er na de 10 vragen niemand overbleef. Het prijsje werd daarom uitgereikt aan het langs "zittende" lid.

Na de quiz nam Marian van de Boomen het woord en bedankte namens alle aanwezigen de commissieleden voor hun inzet om deze dag te organiseren. Een ieder kreeg een bedankje en een kaart.

Wat zou een feestdag zonder eten zijn .... inderdaad geen feestdag dus was er ook nog een stamppottenbuffet geregeld waarbij sommige wel 2x hebben opgeschept, het ging er dus goed in. Na dit buffet kwam er ook nog een feestelijke ijstaart op tafel, met sterretjes en al, en ook deze smaakte iedereen goed.

Helaas komt er altijd een einde aan een super leuke dag zo ook deze dag. Voordat men naar huis ging moesten ze even langs de commissieleden omdat er ook nog een aandenken werd uitgereikt, namelijk een jublieumboekje) met daarin de "geschiedenis" van bijzondere activiteiten van de laatste 25 jaar, de route van vandaag en een gedicht), aangevuld met een collectersitem, de enige echte WoD 25-jaar pen. dscn1946-1

Uiteraard zijn er ook vandaag foto's gemaakt, zowel door Ankie en Frans. Klik op hun naam om deze foto's te bekijken.

Wij, de commissie, kijken terug op een zeer geslaagde dag.
Op naar de volgende 5 - 10 - 15 .... jaren.