Vooruitblik 8e Voorjaarstocht 22 mei Berghem

Geplaatst op 24-04-2022  -  Categorie: Verenigingsnieuws  -  Auteur: Myriam van de Berg

Op 22 mei staat de 2e lentewandeling van 2022 op het programma!
En weet je het nog: deze tocht zou in oktober 2021 gelopen worden, het was de 1e tocht van de winterserie. Maar…. op dezelfde dag was er een ATB-tocht in hetzelfde gebied en met dezelfde starttijd. Daardoor zag het Bestuur zich genoodzaakt om de tocht te annuleren. Maar van uitstel komt geen afstel: in plaats van de herfstkleuren van oktober 2021 gaan we genieten van de tinten van het voorjaar!!

We wandelen in de omgeving van Berghem, gelegen ten oosten van Oss. De kortere afstanden komen in natuurgebied Herperduin, terwijl de langere afstanden ook De Maashorst gaan bezoeken. Twee prachtige gebieden, lees maar eens mee.

We starten vanuit Zaalcentrum De Merx, gelegen aan de Pastoor van Erpstraat in Berghem. Nadat we de routebeschrijving ontvangen hebben, gaan we van start. Alle wandelaars lopen de eerste kilometers gezamenlijk door de bebouwde kom van Berghem. Onderweg doen we wat aan sightseeing: we komen langs het gemeenschapshuis en de moderne basisschool. Maar al snel komt er natuur in de wandeling, lopen we langs een vijver en komen aan de rand van Berghem. Daar naderen de bossen. Het is voorjaar, dat betekent dat de natuur ons laat genieten van vele tinten lentegroen en dat er volop voorjaarsbloemen te zien zijn!

En ben je ook al benieuwd waar je tijdens deze wandeltocht nog meer gaat zien? De volledige vooruitblik kun je hier lezen.

Wil je je al direct aanmelden, dat kan via de volgende link https://inschrijven.nl/form/2022052215348-nl. Het voordeel hiervan is dat je op de zaterdag voorafgaand aan de wandeling het gpx-bestand van de door jouw gekozen route alvast per mail krijgt toegestuurd.

Zoals jullie van ons gewend zijn is de route volledig gepijld en zullen er wagenrusten zijn.

LET OP!!!
* Het is voor elke deelnemer, dus ook de voorinschrijvers, belangrijk dat zij zich melden bij het route-uitgiftepunt. Naar gelang de gekozen afstand ontvang je consumptiemuntjes welke je bij de OLAT wagenrusten kunt inleveren. De rusten die u neemt bij de horeca zijn voor eigen rekening.
* De wandelaars van de 30 en 40 km zullen als horecarust bij "de Boshut" komen. Als u daar een consumptie wilt nuttigen, dan kan dat alléén tegen contante betaling.

Dus een 2e voorjaarstocht! Kom je ook?